lördag 5 maj 2007

ESC-koll 7: Norge, Malta, Andorra

Norge. Grannen i väst. Länge sen att de vunnit med "Lå det svinge". I år sjunger norrmännen för första gången en refräng på spanska. Guri Schanke heter kvinnan som vill dansa, dansa, dansa. Hon är 45 år och det är schlagerpop med latin touch, schlagerbögarna kommer att rösta på henne och Carola gillar säkert det här. Men det är lite förlegat ändå, ävn om det går in i finalen.

***



Vertigo är inte bara en film av Alfred Hitchcock och en låt av U2. Det är en låt till av Olivia Lewis numera som går in för Malta. Olivia är 28 och har inte mindre än 11 gånger (!!!) tävlat i Maltas uttagning till ESC. Sinfonisk, lite operaktigt, men framför allt pop. Videon är snygg, men jag tvivlar om jag vill höra det två gånger.^

**



För pyttelilla Andorra kommer Anonymous. Så heter alltså bandet och dem som trodde att rock'n'roll inte fungerar på spanska får ta sig en funderare. Ett ungt och fräscht rockband, en ganska genomsnittlig låt, det blir spännande att se om den kan gå vidare. Jag är osäker, precis som bandet som tar refrängen på engelska.

***

Inga kommentarer: