fredag 4 maj 2007

ESC-koll 1: Bulgarien, Israel, Cypern

Elitsa och Stoyan är först ut för Bulgarien. Det är mycket vatten som påminner om den analkande klimakatastrofen, samtidigt ett påpekande att vatten är grunden till allt liv. Musikaliskt etnopop, de har nog studerat sin Ruslana som vann för Ukraina för några år sen. Men inte i närheten av dess kraft och glädje. Är det bulgariska eller japanska? En solklar förlorare.

*



Israeliska Teapacks med "Push The Button" är ingen coverversion på Sugababes låt med samma namn. Tyvärr. Det är en uppmaning till fred efter 9/11. "There are some crazy rulers...they're gonna push the button..." Det fanns mycket snack kring ämnet för några veckor sen och några krävde att låten inte skulle få vara med eftersom den skulle kunna provocera. Det gör den också, eftersom den är skitdålig.

*



Cyperns Evridiki kommer mycket elektroniskt. Och sjunger på franska. Börjar långsamt, men har en powerrefräng som är klassiskt ESC. Uppladdningen inför finalen är bra disco, en blandning som inte riktigt kan bestämma sig vad den ska va eller så vill man rikta sig till olika målgrupper. I alla fall den bästa av den första trion med en chans att gå till finalen.

***

Inga kommentarer: