söndag 6 maj 2007

ESC-koll 14: Tyskland, Ukraina, Storbritannien

Egentligen får man inte rösta på sitt eget bidrag, men jag bor inte i Tyskland utan i konungariket. Tyskland har haft skitdåliga resultat senare år och det är länge sen vi hade nåt riktigt bra som Guildo Horn eller Stefan Raab. Country-låten i fjol var trevlig, men tråkig. Nu sjunger Roger Cicero och påstår att det är kvinnorna som regerar världen: "Frauen regiern die Welt". Kritikerna ger höga betyg för den här suveräna swinglåten och Roger är en blandning mellan Frank Sinatra och Robbie Williams dock närmare Sinatra vilket är en jättekomplimang. Den kan inte vinna, men det är hur bra som helst.

****



Inte bara Danmark satsar på en man utklädd till kvinna, det gör också Ukraine. Verka Serduchka sjunger lite tyska och motsvarar då en mardröm som en del elever har inför de nationella proven. Det kan gå långt och det kan gå åt skogen, hoppas på det senare.

*



Storbritanniens Scooch är ett gäng flygvärdar och flygvärdinnor i den klassiska 2 killar - 2 tjejer uppsättningen som vi känner igen från ABBA, Brotherhood of Man, Teach-In och andra som inte vunnit. Det är en poschlager med en refräng som fastnar åtminstone några timmar och det kan ju räcka för att gå långt. Jag tror att det är en av favoriterna.

****

Inga kommentarer: