lördag 5 maj 2007

ESC-koll 3: Montenegro, Schweiz, Moldavien

För första gången deltar Montenegro som ju slitit sig loss från Serbien förra året. Om det gamla Jugoslavien lyckas bilda ännu fler stater kommer dem att bli prenumeranter på segern, eftersom de är mästare att ge poäng till varandra. Stephen Faddys "Ajde kroci" är en rockballad som åtminstone kammar hem mycket poäng av grannarna. Jag gillar gitarren. Final. Videon visar bara nationalflaggan, men bra sound...

**



Att vampyrerna lever, det vet vi ju. Schweiz skickar sin pop/disco-stjärna nr 1 till Helsingfors - hitmaskinen DJ Bobo. Han är en mycket trevlig människa, hans låt är en powerdiscolåt som självklart går till final och borde ha medaljchans där också. Farligt, the Ark. 363 000 views på Youtube talar ett tydligt språk.

****



Lilla Moldavien är med för tredje gången. Natalia Barbu är en popstjärna i landet också i Ukraina och Rumänien. "Fight" är en typisk poplåt med hammarrefräng som dock inte lämnar mycket efter sig. Att Natalia är mycket vacker må hjälpa henne att gå vidare, men jag är så otroligt opåverkad av detta och säger att torsdagkvällens "Fight" förlorar hon.

**

Inga kommentarer: