lördag 5 maj 2007

ESC-koll 2: Vitryssland, Island, Georgien

Vitryssland representeras i semifinalen av Dmitri Kostun, en slags lillebror till David Hasselhoff. Hans låt "Work Your Magic" påminner om dunderpophitsen som Baywatch-skådisen hade på 80-talet. Fast låten räcker inte ens för att vara det utan den skulle ha gömts undan på ett album eller en B-sida. Ingen finalchans hoppas jag.

*



Eirikur Hauksson är en veteran, en erfaren snart 48-årig rockstjärna från Island som faktiskt sjöng för Island redan vid ESC 1986 när ön var med för första gången. Hans låt är en klassisk rockballad, jag gillar videon som är ingenting nytt i genren, men visar ett amerikanskt veteranbil i mycket isländskt landskap. Borde ha en chans att gå till final.

***



Sopho Kalvashi vann den georgiska uttagningen mot 19 andra bidrag. Hon är 21 år gammal och hennes "Visionary Dreams - My Story" påminner om Kate Bush, framfört med en alldeles vacker röst. Inte mycket georgiskt, men det är ju ett problem med hela ESC numera att nästan alla bidrag är inte längre typiskt för sitt land. Sopho går till final.

***

Inga kommentarer: