lördag 5 maj 2007

ESC-koll 5: Kroatien, Polen, Serbien

Del 5 i den ultimativa analysen av årets bidrag till ESC leder oss till Östeuropa.

Kroatien representeras av Dragonfly och Dado Topic. Som en turk skrev i en kommentar till videon så tror jag också att dem får bara poäng från grannländerna. Vad är detta? En kille som ser ut som en gammal hårdrockare som islänningen framför en melodi ihop med ett band som man har glömt så fort den är över. Kroatien, vi ser er i nästa årets semifinal. Näkemiin!

0



Polen visar upp sig 2007 som discomusikens främsta försvarare. I hemlandet är de tydligen kända och har gjort sig ett namn sedan 2005, men det stora internationella genombrottet lär vänta... "Time To Party" har dock en chans att gå till finalen om det skulle finnas många unga tv-tittare som röstar nästa vecka.

**



Serbien för första gången utan Montenegro. De har ofta lyckats ta bra placeringar, men jag vet inte om det beror på grannländernas serbiska befolkning eller på låtarnas kvalité. "Molitva" heter låten och Marija Seriforic som kommer att framföra den påminner lite om en serbisk version av skolfröken Marie Lindberg som förtrollade en del åskadare i årets svenska uttagning. Kanske är Marija undersköterska som bytt sjukhuset med scenen i år (jag har största respekt för alla som jobbar i skola och vård). Panflöjten kommer inte att rädda henne, rösten är bra, men låten, glöm den...

Inga kommentarer: