torsdag 8 maj 2008

UKRAINA: Ani Lorak - Shady Lady

Ani Lorak är ett anagram. Tjejen heter egentligen Karolina Myroslavivna Kuiek. Och här kommer en favorit till slutsegern. Fullt möjligt att ESC 2009 är på samma ställe som 2005 - vill säga Kiev.

Tänk er en Perelli som liknar en mer vanlig människa. Utan mycket smink, inte alls porrigt utan trevlig, snygg, sexig och med en fin röst.

Då kommer vi till Ani Lorak. Ani är 30 år i år, bara tre år yngre än Bratzen, men hon verkar tillhöra en annan, yngre och fräschare generation än svenskan.

Man skulle kunna säga att Perelli är ett misslyckat klon av Lorak. Hon har allt vad vår deltagare inte har.

Även låten är mycket bättre, den svänger och framförs av en kvinna med karisma. Skriven är den fö av ryssen Filipp Kirkorov som turns out to be Rysslands svar på Bobby Ljunggren. Förra året var Kirkorov "the crazy manager" av Vitrysslands deltagare Dmitry Koldun och the eternal "Work Your Magic" som blev 6:a. Kirkorov vet hur man skriver hitlåtar. Han var ihop med Rysslands allra största någonsin, Alla Pugacheva (se henne med stora hiten "Milliona alych ros") som sålde som ingen annan i Sovjet och som sägs vara en av Rysslands rikaste kvinnor med en förmögenhet på några hundra miljoner - dollar.

Ukraine går till final och Ani Lorak tar medalj, kanske.

Inga kommentarer: