tisdag 6 maj 2008

NEDERLÄNDERNA: Hind - Your Heart Belongs To Me

Eurovision ska ofta vara en språngbräda för unga artister, sällan i Europa eller hela världen, men mest i hemlandet eller hemmaregionen. ABBA och Celine Dion är säkert de vinnare som gått längst av alla i sin karriär efter ESC-vinsten, österrikaren Udo Jürgens blev en superstjärna i de tysktalande länderna efter han vunnit med "Merci, Cherie" för sitt Österrike - låten är annars på tyska.

Inget under alltså att strax efter 21-åriga Serusho för Armenien kommer 22-åriga Hind Laroussi från Holland på scenen. Som många andra i den här tävlingen har också Hind varit med i en världsplåga som levererar allt fler artister till ESC: Idol.

Först Idol - sedan ESC. Kanske nånting som fungerar bra ihop, även om jag måste erkänna att jag inte (längre) tittar på Idol.

Hur som helst, Hind var i semifinalen av Hollands allra första Idol-tävling. Sen dess har hon lyckats att besegra den allmäna glömskan som händer alla Idol-tävlande, med få undantag som Kelly Clarkson (en parallel till ESC?, vad gör egentligen Ruslana nuförtiden? Men Johnny Logan kommer till Sverige på sommaren, jag ska inte dit...).

Den officiella hemsidan av ESC är bra, men under artisternas biografier står närmare fanclubspoesi. Jag ska googla de andra deltagarna för att få mer info.

Hind är ihop med rapparen Gert-Jan Mulder, skriver Wikipedia. Är det viktigt?

Låten och framträdandet då?

Pop med etnobakgrund, men låten har inte samma klass som Armeniens. Ändå en chans att gå vidare. Lite arabisk influerad, hon har en mörkgrön klänning, skulle byta färg. Rösten är bra. Som vanligt finns det missnöjda: Kunnen ze niet met iets anders komen? skriver signaturen Crazy052 på Youtube.

Perelli hade rätt att det finns hur många ballader och tjejer som helst i årets upplaga som några redan har klassat som ett av de sämre ESC-åren. Jag måste lyssna på typ 20 låtar till för att säga något.

Inga kommentarer: