onsdag 7 maj 2008

RYSSLAND: Dima Bilan - Believe

Tror man de engelska bookmakers i dagsläge så vinner Dima Bilan och nästa års final går av stapeln i Moskva eller Sankt Petersburg eller Novosibirsk. Hur skulle man hantera tidsskillnaden? Börja väl som vanligt 21.00 CET vilket är då 23.00 Moskowskij vremja eller vad det nu heter.

Den här mannen är en star, ingen fråga. Född julafton 1981 som Viktor Nikolajewitsch Belan har killen vunnit tre gånger i rad priset som BEST MALE RUSSIAN ARTIST eller vad det nu heter på musikkanalen MTV, just MTV. Innebär att många, troligen flest kvinnliga tonåringar har fallit för hans tatariska charm.

2006 tog Dima Bilan (artistförnamnet är en förkortning av Dimitrij; efternamnet Bilan ändrades troligtvis från Belan eftersom Belan väcker associationer till massakret i Beslan för några år sen då drygt 200 barn dödades i ett gisslandrama av ryska soldater och tjetjenska gisslantagare) silvret i ESC med "Never Let You Go". Då visade Dima upp sig i en ärmellös t-tröja och tajta jeans och gjorda härliga rörelser med underlivet...sex säljer bara till tjejer numera, vi killar vågar inte rösta på porriga rumänskor, inte i Sverige, vi är jämställda. Nu är det tjejernas tur att få spana in killar som Dima och vote for him pga rumpan eller nån annan kroppsdel.

Nu vill han och den stora björnen bakom honom GULD, ingenting annat. Men Dima har blivit äldre. Han står på scenen i kostym, men fortfarande är han drömdejten på fredagkväll för lonely hearted girls. Och låten då? Det är en klassisk ballad, fullt av känslor förstås, påminner lite grann om den yngre Johnny Logan och här kommer en varning. Efter jag hörde den 3:e gången tror jag att kombinationen känsloladdad ballad i Logan-stil och snygg mörkhårig kille är hur farligt som helst.

Inte min favorit, men säkert min granntjejs.

Inga kommentarer: