onsdag 19 mars 2008

MOLDAVIEN: Geta Burlacu - A Century Of Love

Nu får vi en liten annan fortsättning eftersom Belgrad har lottat i vilken ordning semifinaldeltagarna ska take the stage.

Och då är vi framme vid Moldaviens bidrag som går ut som nr 4 i den första semifinalen. Montenegro, Israel och Estland har jag redan granskat.

Geta Burlacu heter egentligen nåt annat, nämligen Georgeta Povorozniuc och är precis som våran Charlotte 33 år gammal. Där slutar likheterna, eftersom Geta kan faktiskt sjunga.

Hon är jazzsångerska, har utbildat och utvecklat sin röst på musikhögskola och konservatorier och är ganska populär i hemlandet som tillhör Europas fattigaste.

Moldaviens bidrag skulle dock inte haft någon chans i den svenska uttagningen. Den är helt enkelt för bra.

Melodi nr 9 i den moldaviska uttagningen är easyjazz och i motsats till Charlottes lite över smärtgränsen högstklackade skor och korsett och sminköser som hälsar på henne några timmar innan hon kan lämna villan i Danderyd och slutligen är den Bratz hon så gärna vill va (CHLOE) klarar sig Geta utan smärtor i den långa gråa klänningen som visar nästan inget naket kött.

Alltså ingen chans i Eurovision, men det är fräsch och påminner därför lite om ungerskan Magdi Rosza vars blues jag gillade förra året.

Inga kommentarer: