måndag 17 mars 2008

Live från Belgrad: Dragningen

Kollar på ESC-finalens officiella hemsida. Dragningen live från Belgrad. Vad spännande. Viktigt. Rörande. Stort.

Minnesbilder på Marija Serifovics när hon kommer hem från det största Serbien åstadkommit i sin historia visas. Folk gråter. Tårarna liksom sprutar. Och man vill ligga med dem allihop.

Nu ska den andra semifinalen lottas. Vilket nummer får Charlotte nu när hon inte har Christer Björkman som helt enkelt kan bestämma att hon ska ut som etta?

Gud vad svettigt. Om man bara kunde bättre serbiska. Borde kanske lyssna på det estniska bidraget lite oftare. Idaf var alla 43 delegationschefer nere i Belgrad för att presentera sig. Det är ju bara 6x dagar kvar.

Portugal blir sist i den andra semifinalen. Näst sist mitt favoritland när det gäller namn "Former Yugoslav Republic of Macedonia" som bara toppas av "The Artist Formerly Known As Prince".

MEN ASSÅ NEJ. Charlotte Bratz Perrelli får gå ut som 2:a efter det isländska bidraget.

Hela lottningen har mycket 70-talscharme och lotten är konstiga papperslappar som ser ut som de trycktes i VEB Bitterfeld i goda gamla DDR.

Jag avslutar med facit i handen att VI (nu är det vi, Charlotte, och Bratz blir smeknamnet på dig) går ut som 2:a. Finalplatsen säkrad. JAJAMEN. JAVISST. SVERIGE TILL FINAL.

Inga kommentarer: